Glamping og cognac i steinhytte ved Kastad Gård

Et avbrekk i landlige omgivelser er godt for både kropp og sjel. Ved Kastad Gåd, bedre kjent som Sverre Braastads sommerresidens, kan du overnatte i det fri. Midt i åkeren, med utsikt over Mjøsa og Kastadtjernet, finner du en sjarmerende steinhytte der komfort står i høysetet. Dette kan ikke kalles camping, for her er komforten høy selv uten strøm og vann i hytta – derav begrepet glamping.

Kvelden starter med cognac-smaking ved den historiske gården. Det blir servert tre sorter av Braastad Cognac, komplett med historien om det kjente destilleriet. 

Videre kan du nyte en deilig 3-retters ved gården, med lokale smaker. 

Steinhytte på Kasta GårdKastad gård soverom 2 Sitteplass i steinhytten på Kastad gård

Tur til Helgøya i historiske omgivelser

Lørdagen startes med nystekte croissanter og en bugnende frokostkurv, gjerne på sengen om du vil. Du rekker til og med et forfriskende morgenbad ved Kastadtjernet før turen går videre til mektige Helgøya.

Bestill denne turen | Se alle våre weekendturer

Vi anbefaler å ta lunsj på Matfatet i Brumunddal, der fokuset ligger på småretter med lokale råvarer. Over 40 produsenter leverer kvalitetsmat til Matfatet, og de fleste gårdene ligger innenfor Ringsakers grenser. Her kan du blant annet nyte fantastisk honning fra Helgøya Bie, eller ferskt brød fra Brumunddal Bakeri. 

Når du har ankommet Helgøya, ta turen innom Hoveldsrud gård hvor du kan oppleve en idyllisk spasertur i den historiske hagen. Her kan du se en fantastisk hage med grusganger mellom bær, frukttrær, lysthus og fontener.

Matfatet logoHoveldsrud gård med frodige hager

Tilbring natten i «Norges Toscana» ved Herregården Hoel

Det idylliske landskapet ved Herregården Hoel er kjent for å være blant de vakreste i Mjøsregionen. På folkemunne kaller man naturen som omkranser hotellet for «Norges Toscana». 

Her får du lange, grønne sletter, utsikt over Mjøsa og ikke minst sjelero. 

Hoel gård 1 Hoel gård utsiktDrone bilde av Hoel gård

En levende gård med rik historie

Gården har gjennom årenes løp mottatt en rekke priser og utmerkelser, og kom helt til finalen i «Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen» i 2009. Ved gården er det egen produksjon av kylling, korn, frø og potet, som selvsagt resulterer i fantastiske retter. 

Her får du nyte en 3-retters middag med en flott utsikt over Mjøsa.

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.