Lær kunsten å lage italiensk mat ved Lier Gård

Billedskjønne Lier Gård ligger ved foten av Bjørgeberget, bare 4-5 kilometer fra Brumunddal. Gården ligger høyt til, med nydelig utsikt over Mjøsa fra hagen og verandaen. Vertinne Ingerine Amundsen er viden kjent for sine kokkekunster, og kvelden starter derfor med et italienskinspirert kokkekurs. 

All matlagingen er basert på gode råvarer, og aller helst lokale om mulig. 

Kulturell lunsj på Røhne Nedre Gård

Etter en deilig gårdsfrokost står lunsj og historiefortelling på menyen hos Røhne Nedre Gård på Stange. Her venter en spennende fortelling fra "keiserinne Josephine" ved gården, som forteller om den unike veggdekoren som viser Napoleons gravferd. 

Bestill denne turen | Se alle våre weekendturer

Verket ble malt i 1850, og her får du vite historien bak og mer om restaureringen av huset. Nyt gårdens hjemmelagede lunsj og Napoleonskake.

karoline josephine røhnelunsj på røhne

Servering og overnatting ved Bryhni Søndre Gård

Resten av lørdagen utspiller seg ved den historiske gjestegården Bryhni Søndre Gård. Her møter dere det dedikerte paret Eva Kragnes og Stein Harald Bystad, som inviterer til vinsmaking og nydelig middag i restaurerte vakre omgivelser. 

Gården er virkelig et blikkfang, og er til og med blitt hedret med «Olavsrosa» av Norsk kulturarv.

Landlig romantikk på Stange

Lørdag ettermiddag ankommer man den historiske gjestegården Bryhni Søndre Gård. Her møter dere det gjestfrie vertskapet Eva og Stein Harald, som inviterer til vinsmaking og nydelig middag i restaurerte vakre omgivelser. 

Eva administrerer kjøkkenet, med fokus på mattradisjoner og lokale råvarer. Stein Harald er på sin side utdannet sommelier, og serverer perfekt vin til måltidet. Du får også anledning til å bli med ned i vinkjelleren for vinsmaking.

Du overnatter i et eget hus på tunet, som består av tre dobbeltrom og to bad som deles.  

Soverom - Bryhni Søndre Gårdbryhni

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.