Litt av det du opplever på turen

Hardanger er kjent for sin mektige natur, og på denne Vestlandsturen får du mulighet til å se den fra sin beste side. I tillegg sørger vertskapet for at maten du får servert står i stil med de naturskjønne omgivelsene. Foruten sidersmaking og omvisning får du også besøke produksjonslokalet til den berømte Fjåk-sjokoladen for å prøvesmake.

Du får oppleve deler av den mektige Hardangerfjorden både fra land og med ferje, og besøke sjarmerende sidergårder og kulturminner.

Overnatting i Eidfjord og Ulvik

Overnatting skjer på to ulike hoteller: Eidfjord Fjell og Fjord Hotell, og Brakanes Hotell i Ulvik.

Eidfjord Fjell og Fjord Hotell ligger idyllisk til innerst i Hardangerfjorden, derav navnet. Det er et hotell som føles hjemmekoselig og avslappende, samtidig som rom og fasiliteter er av god kvalitet. Her får man nyte godt av en 3-rettersmiddag på kvelden og frokost neste dag.

Bestill denne turen | Se alle våre weekendturer  

Brakanes Hotell i Ulvik er ansett som et av Hardangers fremste turisthoteller. Det ligger helt nede ved vannet og har fasiliteter som egen strand, innendørs basseng, utendørs boblebad og et praktfullt hageområde. Også her er det 3-rettersmiddag og frokost inkludert.

Reisen starter med et av Norges mest kjente fossefall

Weekendturen starter 1140 meter over havet på Halne Fjellstue hvor det blir servert lunsj. Dette stedet ligger ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark. Derfra går turen videre forbi en av landets mektigste fosser, Vøringsfossen. 

Deretter går reisen ned til nydelige Eidfjord, helt nede ved vannet i Hardangerfjorden.

Opplev «siderruten» og Siderhuset Ola K

Dagen etter starter med sjokoladesmaking, før man fortsetter over den flotte Hardangerbrua, over til Ulvik. Der venter sidersmaking og lunsj på Syse gård, og sjansen til å oppleve vakkert kulturlandskap langs «siderruten» Apalveien. 

På søndag tar man ferge over til Utne for så å kjøre langs Sørfjorden. Her kan man på egen hånd stoppe for å besøke det unike Agatunet. Agatunet er et fredet klyngetun der det har vært bosetning siden steinalderen. 

Til slutt venter en deilig lunsj på den nye restauranten Siderhuset Ola K, som ligger i Nå.

siderhusethardanger

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.