Litt av det du opplever på turen

Denne weekendturen er satt sammen for å vise noe av det beste Hardanger har å by på. Du vil få oppleve den mektige Hardangerfjorden både fra land og med ferge, og besøke sjarmerende sidergårder og kulturminner.

God mat spiller en sentral rolle på turen, og du får naturligvis mulighet til å smake på tradisjonsrik sider Hardanger er så kjent for. Den kalles «Nordens Champagne», og den smaker ekstra godt i de naturskjønne omgivelsene.

Foruten sidersmaking og sideromvisning får du mulighet til å nyte godt av Hardangers gode råvarer. 

brakanes

2 netter ved Brakanes hotell i Ulvik

Overnatting skjer på tradisjonsrike Brakanes hotell , som er ansett som et av Hardangers fremste turisthoteller.Det ligger helt nede ved vannet, og du får rom som har fantastisk utsikt utover verdens tredje lengste fjord, Hardangerfjorden.

Bestill denne turen | Se alle våre weekendturer

Hotellet har alle fasiliteter, inkludert egen strand, innendørs basseng, utendørs boblebad, et nydelig hageområde, bar, restaurant, treningssenter med mer.

Unike opplevelser i fantastiske omgivelser

Weekendturen starter 1140 meter over havet på Halne Fjellstue, hvor det blir servert lunsj. Dette stedet ligger ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark. Derfra går turen forbi mektige Vøringsfossen, ned til nydelige Eidsfjord nede ved Hardangerfjorden og over den imponerende Hardangerbua over til Ulvik.

Dagen etter får man sjansen til å oppleve vakkert kulturlandskap langs «siderruten» Apalveien, forbi de tradisjonsrike gårdene Hakastad, Lekve og Syse, hvor den sistnevnte også byr på smaking og lunsj.

Bli kjent med omgivelsene i Hardanger

Under oppholdet på Brakanes nyter man godt av 3-rettersmiddag begge kveldene, og selvfølgelig to gode frokoster.

På søndag tar man ferge over til Utne for så å kjøre langs Sørfjorden. Her kan man på egenhånd stoppe for å besøke det unike Agatunet. Agatunet er et fredet klyngetun der har vært bosetning siden steinalderen. 

Til slutt venter en deilig lunsj på den nye restauranten Siderhuset Ola K som ligger i Nå.

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.