Fra fjord til fjell

Med sine 179 km er Hardangerfjorden verdens tredje lengste fjord. Kontrasten mellom fjord og fjell, og måten landskapet strekker seg fra havet og rett opp til høyfjellet, er nok til å ta pusten fra de fleste. 

Å være i Hardanger er som å være i et postkort, enten du holder deg til lavlandets blomstrende frukthager, tar et fjordcruise eller trekker oppover mot Folgefonna nasjonalpark (med Norges tredje største isbre), Trolltunga eller Vøringsfossen. På tross av sitt spektakulære landskap er Hardanger også lett å reise til med bil.

Tradisjonsrik historie

Hardanger er ikke bare hjem til storslått natur. Fjorden har også en rik kulturhistorie å vise frem. Mest iøynefallende er de tradisjonsrike frukthagene, som dekker åssidene med hvite blomster på våren og fargerik frukt på høsten. I tillegg kan Hardanger friste med spennende destinasjoner som folkemuseet i Utne, roselabyrinten ved Rosendal slott fra 1665 og idylliske Agatun bygget rundt år 1200.

God mat til utsikten

Frukthagene i Hardanger er ikke bare til pynt. De brukes i den lokale matproduksjonen, og sider fra Hardanger-regionen er både anerkjent og prisvinnende. 

Ellers finnes det flere førsteklasses restauranter i regionen, både frittstående og tilknyttet hotellene langs fjorden. Et høyt fokus på kortreiste ingredienser og lokale mattradisjoner, er gjennomgående for spisestedene i Hardanger. Med tanke på de store ressursene man har i regionen innen jakt og fiske, er disse råvarene lett tilgjengelige.

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.