Smaken av Italia med utsikt mot Mjøsa

Man trenger ikke dra til Toscana for å oppleve det italienske kjøkken. På Lier Gård i Brumunddal får du ikke bare smake, men også mulighet til å tilberede maten. Denne unike weekendturen starter nemlig med et spennende matkurs, der man sammen med vertinne Ingerine Amundsen lager italienskinspirert mat med norske, lokale råvarer. 

Dagen etter serveres nydelig frokost fra gårdens koselige «blå kjøkken». Ta deretter gjerne turen til Matfatet på torget i Brumunddal. Der selges kortreist mat og lokale delikatesser, om du ønsker å kjøpe noe av dette.

Videre fortsetter turen med bil til det historiske hotellet Sanner Hotell på Granavollen på Hadeland.

Overnatting på Lier Gård og Sanner Hotell

Ved siden av å drive tradisjonelt landbruk med griser og korn, har Lier gård tatt imot matglade gjester i en årrekke. Gården ligger utrolig idyllisk til, med nydelig utsikt utover landets største innsjø, Mjøsa. Overnattingsrommene beskrives som komfortable og landlige, og man har her sitt eget bad.

Bestill denne turen | Se alle våre weekendturer

Neste natt tilbringes ved ærverdige Sanner Hotell, et hotell som kombinerer historiske omgivelser med moderne komfort. Sanner Hotell har fasiliteter som basseng med stjernehimmel og flere avslappende spabehandlinger (bookes direkte i forkant). 

Sanner Hotell ligger ved Granavollen, bare noen hundre meter unna de historiske Søsterkirkene som ble bygget på 1100-tallet. 

Afternoon Tea på Hadeland

Sanner Hotell nyter du norske, historiske omgivelser og lokal mat, men de har også adoptert en britisk tradisjon. Etter ankomst på hotellet bys det på Afternoon Tea, der det diskes opp med smakfull te i tillegg til sandwicher, scones og andre fristelser. Maten nytes i den flotte Flygelsalongen, eller på terrassen hvis været tillater det.

Weekendturen avsluttes på søndag med et besøk på Kistefos museum på Jevnaker. Kistefos beskrives best som et friluftsmuseum, med en rekke spennende utstillinger, skulpturpark og det unike galleribygget The Twist designet av de verdenskjente arkitektene i Bjarke Ingels Group.

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.