Cognac-smaking og glamping i sjarmerende steinhytte

De aller fleste har hørt om Braastad Cognac, men ikke alle kjenner historien om hvordan det tradisjonsrike merket ble til. Det startet med at Sverre Braastad forlot hjemmet sitt, Braastad gård, utenfor Gjøvik i 1911. To år senere var han gift med Edith Roussenau, som var datteren i familien som drev konjakkhuset Tiffon i Cognac, Frankrike.

På denne weekendturen får du høre hele den interessante historien, samtidig som du får smake på tre av konjakkene Braastad produserer. Deretter følger nydelig 3-retters middag ved Kastad gård, og overnatting i den sjarmerende steinhytta deres. Dette kan ikke kalles camping, for her er komforten høy selv uten strøm og vann i hytta.  

Overnatting og Afternoon Tea på Sanner Hotell

Etter en nydelig frokost med nystekte croissanter går ferden videre til Sanner Hotell på Hadeland. Hotellet kombinerer historiske omgivelser med moderne komfort. Bare noen hundre meter unna ligger Granavollen, som var en møteplass for pilgrimer og andre reisende allerede for over 2000 år siden. Granavollen er rik på historie og kultur, og er hjem til de karakteristiske søsterkirkene fra 1100-tallet.

Bestill denne turen | Se alle våre weekendturer

Selve Sanner Hotell er også standsmessig, og kan skryte av fasiliteter som basseng med stjernehimmel og flere avslappende spabehandlinger (bookes direkte i forkant). Du får servert en smakfull Afternoon Tea i Flygelsalongen – med sandwicher, scones og andre fristelser – og nydelig 3-retters middag i hotellets restaurant serveres på kvelden.

Avslutt helgen med verdenskjent kunst på Jevnaker 

På søndag rundes helgen av med et besøk ved Kistefos museum på Jevnaker. Her finner du blant annet to kunstgallerier, industrimuseum og en stor skulpturpark med en rekke spennende installasjoner. Kronen på verket er det imponerende bygget The Twist, som er et kunstverk i seg selv. Det er designet av de verdenskjente arkitektene i Bjarke Ingels Group, og huser ett av galleriene ved Kistefos. The Twist stod ferdig i 2019, og har siden fascinert både lokalbefolkning og tilreisende fra hele verden.

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.