The Twist - Kistefos Museum

Verdenskjent kultur

Kistefos museum byr på kunst og kultur i verdensklasse. Ta deg en vandretur gjennom skulpturparken, to kunstgallerier og et industrimuseum. Kronen på verket er det anerkjente The Twist, som The New York Times omtalte som et «must see». Det spektakulære bygget sto ferdig i 2019, og har siden fascinert både lokalbefolkning og tilreisende fra hele verden.

Glassblåser lager glass i Hadeland Glassverk

Lange håndverkstradisjoner

I sørenden av Randsfjorden, i nærheten av Thorbjørnrud hotell, finner du Hadeland Glassverk. Besøk gjerne den lille landsbyen med kunstutstillinger, serveringssteder og butikker. Har kan dere se glassblåsing, og lære om en 300 år lang håndverkstradisjon i tillegg til å oppleve årets utstilling Monet & Friends.  

Eplemost, saft, syltetøy og gele laget av Hemlaga fra Næs

Kortreiste råvarer på menyen

Hadeland har en lang historie innen landbruk, og det rike jordsmonnet sørger fortsatt for førsteklasses råvarer. Faktisk var området lenge et av de mest sentrale i Norge, med store gårder og viktig produksjon. På Hadeland er mat en lidenskap, og du finner alltid en restaurant eller et overnattingssted som serverer deilige retter laget av kortreiste råvarer.

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.