Helg i Gudbrandsdalen Endelig er det sommerferie! I år som i fjor holder de fleste seg innenlands, og har lagt ferien til kjente og ukjente perler i det ganske land. Det har ført til at flere hoteller ved de mest populære destinasjonene også er fullbooket. 

Heldigvis er det flere gode sommeruker igjen, og mye godt vær venter forhåpentligvis også i august og september. Fantastiske Gudbrandsdalen har lenge vært en reisefavoritt hos nordmenn, og det er ennå tid igjen til å sikre seg en helg i praktfulle omgivelser. 

Les mer om destinasjonen: Helg i Gudbrandsdalen

Opplev Norge med lokal signatur

Come on Local leverer skreddersydde reiser i Norge via lokale leverandører og opphold på lokale hoteller. Gudbrandsdalen er en av de mest populære destinasjonene, og her bor du på to hoteller i løpet av helgen: Først ut er Nermo Hotell, før turen går videre til Hindsæter Tømmerhotell med egen setersuite

På begge hotellene er frokost og middag inkludert, samt Afternoon Tea og lunsj på Andre etasje i Vågå. I løpet av helgen får du også tid til turer og andre aktiviteter, og vi har selvsagt samlet noen gode tips.

utsikt nermohindsæterstuttgongfossen

Den solfylte balkongen finner du på Nermo Hotell, der du kan forsyne deg av grillbuffeten i strålende sommervær. På Hindsæter blir du ønsket velkommen til de tradisjonelle setersuitene, som ligger i nærheten av majestetiske Stuttgongfossen.

Start helgen ved historiske Nermo Hotell

Hos Nermo Hotell får du rik historie i moderne omgivelser. Siden 1877 har Nermo hotell huset tilreisende, med perfekt beliggenhet i bakken ved Hafjell. Her får du flott utsikt over den praktfulle elven Gudbrandsdalslågen, for ikke å nevne det berømte hogstfeltet Fakkelmannen fra OL i 1994. 

Hotellet er omringet av gamle gårdsbygg. På innsiden blir du imidlertid møtt av moderne fasiliteter, der historien henger igjen i form av bilder av hotellet gjennom årenes løp. Utenfor hotellet kan du benytte deg av et utendørs svømmebasseng, samt Nermos egne puttingbane.

nermonermo hotellnermo putting

Velkommen til Nermo Hotell. Fremdeles er hotellet familiedrevet, og slår du av en prat med en av de ansatte vil du garantert møte en med familiære tilknytninger til hotellet.

Nyt lokal mat og eventyrlige omgivelser

Ved innsjekk får du mulighet til å oppleve den populære tradisjonen Afternoon Tea. Her bys det på te, scones, småkaker og sandwicher. 

Maten ved Nermo Hotell består av lokale sesongvarer. I sommermånedene serveres en fantastisk grillbuffet, bestående av blant annet entrecote, svinenakke, burger og det grillmesteren selv omtaler som Norges beste pulled pork. I tillegg får du tilgang til en deilig salatbar, og selvsagt dessert. Her får du alt du drømmer om på grillfronten, pluss litt til.

Vil du bli kjent med området rundt hotellet, kan du leie el-sykler, stisykler eller terrengsykler for grusveier i fjellet hos deres samarbeidspartner, Hafjell Bike Park. De har 15 løyper fra grønn til sort vanskelighetsgrad. Du kan selvsagt også sykle innover i fjellet og nyte omgivelsene på egenhånd. 

elv gudbrandsdalengjerde nermonermo hotell

Det finnes flere fine perler langs elven. Når du har utforsket nærområdet kan du trekke inn på hotellrommet, og slappe av i moderne fasiliteter. Også fra hotellrommet kan du nyte den fantastiske utsikten.

Severdigheter som perler på en snor på vei til Hindsæter 

Nermo Hotell byr på en smaksrik frokost før avreise. Her får du kjente klassikere fra det norske frokostbordet, samt rykende ferskt egg og bacon. Nyt gode råvarer og fantastisk service før turen går videre til Hindsæter

Før innsjekk rekker du imidlertid å reise innom noen lokale perler. Vi kan varmt anbefale Hev Cafe i Ringebu, som i seg selv er verdt et stopp. Undertegnede overdriver ikke med å si at den grillede sandwichen som ble servert er den beste jeg noen gang har smakt! Et annet alternativ er Andre etasje i Vågå, som ligger i en sveitservilla fra 1882. All mat har fokus på lokale råvarer. 

På veien kan du også svinge innom Annies butikk, med utrolig gode lokale matvarer og drikke. Ta gjerne med en kjølebag på reisen, så du kan holde maten avkjølt til du kommer frem. Heidal Ysteri er også på vei til hotellet, der de blant annet har fantastisk brunost og bakst. 

annies butikkhev grillet sandwichringebu stavkirke

Her ser du noen av råvarene hos Annies Butikk, mens bildet til høyre viser den berømte grillede sandwichen ved Hev Cafe. OBS! Ikke glem å stikke innom Ringebu Stavkirke, som også ligger på veien til Hindsæter.

Velkommen til livet ved seteren

Veien til Hindsæter Hotell er omgitt av virkelig nasjonalromantiske omgivelser. Her får du stabbur med gress på taket, mens kløver og blåklokker pryder tunet – for ikke å nevne den nydelige utsikten ned mot Sjoa. I det fjerne kan du skimte fjelltopper hvor siste rest med snø ikke har smeltet enda, mens kyr og sau som koser seg på fjellbeite kan høres i nærheten. 

En seter i seg selv er litt som å gå tilbake i tid. Her ligger saueskinn på stolene, reinsdyrhorn henger på tømmerveggene og du sover i en myk, deilig treseng med gavl. 

hindsæterhindsæterhindsæter fjellhotell

På tunet er det fantastisk nydelig utsikt. Her er det ren, nasjonalromantisk idyll du får servert. Trekk tilbake i seterhytten for de sene kveldene, der du virkelig kan finne hvilepulsen.

Gode turmuligheter rett utenfor dørstokken

– Våre gjester kommer hit for å oppleve et historisk sted med personlig service, god mat og drikke og selvsagt den unike beliggenheten – i storslagen, vernet natur. Om sommeren trekker Besseggen mange hit og på høsten er det jakta, mens vintersesongen frister med langrenn, fjellski og randonnee. Her er det ingen hyttebebyggelse eller destinasjon, du kan nyte stillheten og naturen, sier daglig leder og eier Karola Wenzel. 

hindsæter solterrassevinkjellerølkjeller

Nyt en drink eller et glass vin på solterrassen på Hindsæter. Her er det mange gode drikkealternativ, med alt fra lokal cider til surøl, rødvin og hvitvin. De har også en lokal ølkjeller med et bredt utvalg – absolutt et godt sted for en ølentusiast!

Karola har sammen med mannen André Sundero drevet stedet siden 2004, som opprinnelig er fra 1898. Karola fremhever de mange flotte gåturene du får i umiddelbar nærhet til hotellet. Siden dette er en klassisk setergrend, har du både fjell og sjø i nærheten. 

Her har du mange flotte turmuligheter, hvor Besseggen kanskje er den mest kjente. Vil du ha en kortere tur, som likevel byr på en eventyrlig naturopplevelse, kan vi varmt anbefale mektige Stuttgongfossen. Den er bare 10-12 minutters gange unna Hindsæter.

sausætersuitestuttgongfossen

Ved Hindsæter er det flere flotte turer innen gangavstand fra seteren. Stuttgongfossen er blant de mest kjente.

Herskapelig måltid i stemningsrike omgivelser

Middagen serveres kl. 19.00 i den gamle delen av hotellet fra 1898. Personalet går kledd i tidsriktige klær, perfekt antrukket stilen i rommet. Tømmervegger og tremøbler satte stemningen for et herskapelig måltid, servert på fjøl og steinplater. 

Her fikk vi servert fire retter: Appetizer, forrett, hovedrett og dessert. Det er vanskelig å si hva som var best, men honningsjokoladekaken med hvit sjokolade og fennikel var et høydepunkt.    

middagmiddagdessert

Du får virkelig både en reise i Gudbrandsdalen, tradisjoner og gode smaker.

Frokosten er minst like fantastisk, og du sitter ved samme bord du fikk tildelt til middag. Alt du kan ønske deg til frokost finner du i buffeten. Brød, frukt, müsli, yoghurt, egg og bacon, kaffe og juice. Her finner du mye forskjellig lokal ost og kjøttpålegg, alt av høy kvalitet. Du kan også pakke niste og fylle termosen før tur. 

Alt i alt får du en unik opplevelse når du legger turen til Gudbrandsdalen, i et majestetisk landskap. Vi i Come on Local elsker å sette sammen innholdsrike turer, og kan selvsagt bistå om du har flere ønsker eller vil feriere andre steder i landet. Vi har også turer til Hardanger, Hadeland og Mjøsregionen

Book ditt neste eventyr nå – vi ønsker deg en riktig god sommer!

Ta kontakt med oss

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på – fra å booke tur til å pakke sekken. Ta kontakt med våre rådgivere for hjelp til turen din.